Cambridge zkoušky nanečisto

Vůbec poprvé proběhlo v pátek na naší škole testování Cambridge nanečisto. Zkouškové centrum P.A.R.K., které nám zkoušky zaštiťuje, nabízí zájemcům zkusit si vše za zlomek ceny cvičně. Díky velkému zájmu se nám povedlo tyto tzv. mock testy uspořádat na naší škole. Účastnili se jej žáci osmých ročníků, z nichž většina se nejspíš v listopadu příštího školního roku pokusí složit zkoušky ostré. Testovalo také pár žáků ze sedmých tříd, kteří navštěvují kroužek Cambridge.

Děti si mohly zkusit zkoušky úrovně A2, B1 a B2, přičemž již tradičně byl největší zájem o úroveň B1, která odpovídá státní maturitě. Zkoušku úrovně B2 si však nyní minimálně takto cvičně vyzkoušelo hned 5 uchazečů. Loňsky školní rok jsme tu měli jednoho zájemce, letos dva a v následujícím školním roce se tedy možná dostaneme na číslo 5. Roste tak zájem i o tyto ještě vyšší úrovně, což je u žáků základní školy opravdu obdivuhodné. Respekt a uznání si však zaslouží úplně všichni, kteří se do Cambridge zkoušek pustí. Velký dík patří i rodičům za jejich podporu, jelikož ostré testování není levná záležitost a platí tu, čím vyšší úroveň, tím vyšší cena zkoušek.

Myslíme si, že testování nanečisto splnilo, co mělo. V tuto chvíli mají děti k dispozici zpětnou vazbu na ústní část. V brzké době však dostanou opravené všechny části zkoušky. Důležité je, že si žáci vyzkoušeli, jak si povedou pod časovým tlakem a jak moc jejich znalosti ovlivní stres obecně. Někteří se zase trošku otrkali při mluvení, ze kterého měli velký strach nebo si ujasnili, jak vůbec celá zkouška vypadá či zda jejich úroveň angličtiny odpovídá zkoušce, již by rádi složili. A tak jsme celkem zvědaví, zda se nám z testování nanečisto stane tradice a bude o ně i v následujících letech zájem.

 

Tým vyučujících anglického jazyka