Lyžák Itálie –⁠ Folgarida Marilleva

V pondělí 6. 2. jsme hned z rána vyrazili ze Znojma na všemi očekávaný lyžařský kurz do Itálie. Cesta trvala kolem deseti hodin, strávili jsme ji poslechem písní, společným povídáním, hraním her a kocháním se krásnými krajinami. Po příjezdu jsme se všichni velice unaveni začali zabydlovat v apartmánech, vařit instantní polévky, a hlavně sbírat síly na následující den.

Ráno jsme zbytečně neztráceli čas a hned po snídani se vydali na svah. Prozkoumali jsme místní sjezdovky a kochali se krásnými panoramaty. Po návratu na nás čekala výborná polévka a teplá sprcha, kterou každý vřele uvítal. Večer jsme strávili na pokojích hraním her a vařením dalších instantních dobrot. Postupně jsme také zavítali na večeři.

Druhý lyžovací den jsme se na svahu rozdělili na dvě skupiny a opět si užívali místních sjezdovek. S paní učitelkou Skopalovou jsme se stavili na penzion na polévku a následně po pár sjezdech za panem učitelem Štrausem na pizzu, tato skvělá akce nesla název “z hospody do hospody”. Poté jsme vyrazili zpátky a regenerovali jsme na apartmánech.

Třetí a čtvrtý lyžovací den jsme finišovali s natáčením videí a focením fotek pro maminky a lyžování si užívali v plné parádě. Někteří z nás okusili i maxi pizzu, na kterou jen tak nezapomeneme. V pátek odpoledne jsme se plní zážitků zabalili a s těžkým srdcem opustili naše apartmány. V Itálii jsme zavítali na poslední společnou večeři a vyrazili zpátky do Česka. Cesta nočním Rakouskem a Německem byla doprovázena zastávkou v Mc Donaldu, vytvářením vzpomínkových videí a v neposlední řadě zaslouženým spánkem.

Naštěstí se nikomu za ten týden nestalo nic vážného a přes pár pádů a nevolností všechno dobře dopadlo a celí jsme se všichni vrátili domů. Za všechny si troufám prohlásit, že to bylo opravdu skvělé a na tento kurz budeme společně rádi vzpomínat. Ráda bych také poděkovala kuchařům za skvělá jídla a učitelům za společně strávený týden a za pevné nervy, které s námi měli. Hned bych se vrátila zpátky, bylo to super. Za rok snad na viděnou!

Za účastníky zájezdu Julie Lavingrová