Měsíc březen probíhá pro všechny sedmé třídy ve znamení vaření s Přímkou. Naši žáci se učí vařit kompletní obědové menu ve spolupráci se studenty oboru kuchař – číšník SOU a SOŠ Přímětická ve Znojmě. Žáci třetího ročníku dohlíželi na svoje mladší kamarády a pod jejich vedením připravovali ve školní kuchyňce tyto dobroty:
PŘEDKRM : kanapky z lístkového těsta se sýrovou náplní
HLAVNÍ JÍDLO: kuřecí špízy s červenou cibulí, klobásou a americkými bramborami
DEZERT: jablečný závin zdobený šlehačkou
Vše klaplo na jedničku, učni i mistrové byli vzorně připraveni a přibližně za hodinu se již naší kuchyňkou linula vůně lahodných pokrmů. Než se špízy s bramborami dopekly, všichni si ještě vyzkoušeli slavnostní prostírání a skládání ubrousků do tvarů lodičky a labutě.
Naši sedmáci si na konci kuchařské lekce vysloužili pochvalu za kázeň a spolupráci, někteří dokonce uvažují o tom, že by se vaření stalo jejich budoucí profesí.
Ve fotogalerii si můžete prohlédnout, jak se jim dílo podařilo, fotky práce dalších skupin objevíte postupně na webových stránkách tříd.
Veronika Kadlčíková, Karolína Pirožková a žáci sedmých tříd