Výtvarný program Zarámováno II

Žáci 2. stupně ZŠ se zapojili do výtvarného programu k výstavě „Dialogy“.

Ve výtvarné výchově je důležité nejenom umění samotné, ale i schopnost porozumět a interpretovat tvorbu jiných umělců. Právě tímto směrem se ubíralo nedávné výtvarné dobrodružství naší školy, když žáci 2. stupně Základní školy Pražská vstoupili do světa uměleckého dialogu na výstavě „Dialogy“.

Výstava „Dialogy“ nabídla žákům zajímavý pohled na umělecký dialog mezi malířem a fotografem Pavlem Kašpárkem a přední textilní výtvarnicí a malířkou Miroslavou Krausovou. Pro naše žáky to však nebyla pouze příležitost k pasivnímu pozorování, ale i aktivnímu zapojení do tvůrčího procesu.

Na této inspirativní výstavě měli naši žáci možnost nejen obdivovat umělecká díla, ale také se sami ponořit do světa tvorby. Každý žák měl příležitost vyjádřit svou vlastní kreativitu a představivost prostřednictvím výtvarného projevu.

Jedním z nejzajímavějších momentů výtvarného programu bylo focení vytvořených děl a jejich následné přiřazování k odpovídajícím výtvarným technikám. Tento proces nejenom podněcoval jejich kreativitu, ale také rozvíjel schopnost porozumět různorodosti uměleckých stylů a technik.

Celý výtvarný program na výstavě „Dialogy“ tak nejenom rozvíjel výtvarné dovednosti našich žáků, ale také posiloval jejich schopnost vnímat a interpretovat umělecká díla.

Věříme, že tato zkušenost nejenom obohatí jejich výtvarné nadání, ale také jim poskytne nový pohled na svět umění.

 

Mgr. I. Březinová, Mgr. Eva Staňková