Nádech New Yorku a Washingtonu na ZŠ Pražská

New Yorku a Washingtonu na dotek byly v pondělí třídy 9. B a 9. C, jež navštívily dvě Američanky, Bromina a Jessie, které tento školní rok působí na českých středních školách.

Bromina učí díky Fulbrightově stipendiu na Gymnáziu Dr. Karla Polesného ve Znojmě. Jakožto rozenou Newyorčanku zvyklou na ruch velkoměsta ji nepřestává fascinovat, v jakém tichu zde může usínat. Znojmo si hned zamilovala a není dne, kdy by se nezašla podívat na údolí Dyje, které jí k srdci přirostlo nejvíce.

Jessie pochází z města 15 minut vzdáleného od Washingtonu a nyní učí na gymnáziu v Chomutově. Miluje cestování a sladké. Každý týden na svém instagramovém účtu ochutnává a hodnotí české sladkosti. K velkému zklamání některých tento žebříček nevede Brumík, ale Mila. Jessie si svůj pobyt v ČR chce prodloužit a příští rok stráví na základní škole v Praze.

Nejen toto, ale mnohem víc, toho na sebe děvčata během dne stráveného s námi prozradily. Obě vtipně představily nejen samy sebe, ale i místo, odkud pochází a stručně i svoji obří rodnou zemi.

V druhé části našeho společného programu se promíchaly s našimi žáky. Postupně se v rámci hry připojily ke každému do skupinky, aby se všichni dostali do co nejtěsnějšího kontaktu s oběma z nich a mluvili s nimi face to face. 

To byl náš cíl. Užít si jejich přítomnost na maximum.

Veronika Kelčová, Markéta Lengálová