3. A žije hokejem

Ve třídě 3. A je plno šikovných a sportovně nadaných dětí. Někteří hrají tenis, fotbal, florbal, jezdí na koni, dělají atletiku nebo závodně tancují. A máme zde i šikovného hokejistu, který ví, že sportu se musí mnohé obětovat.O sportu se bavíme často, víme, jak moc je důležitý zdravý životní styl včetně pravidelného pohybu.

 

 Není divu, že nás v současné době zajímá mistrovství světa v hokeji, které se koná v Praze a Ostravě.

 

Proto jsme se ve výuce tento týden zaměřili na hokejové téma. Poslehli jsme si hokejovou hymnu, skloňovali jsme slovo hokej, učili jsme se správně psát vlastní jména slavných hokejistů, říkali jsme si slova příbuzná ke slovu hokej.Také jsme počítali, kolik minut trval nejdelší hokejový zápas v historii, zopakovali jsme si, jaká část hodiny je jedna třetina, vyhledávali jsme si zajímavosti o hokeji v textu.Věděli jste, že nejvyšší hokejové skóre bylo 82 : 0 při utkání žen v roce 2010?

 

Dokonce jsme si napsali i hokejový diktát a společně jsme vyrobili stadion s fanoušky, hrací plochou, brankami, brankáři, útočníky a obránci. Náš hokejista Adam nám dával odborné rady, aby všechno bylo tak, jak má být.

 

Moc se nám to povedlo!

 

Paní učitelka a sportovci ze 3. A