Olympiáda pro radost 2024

Olympiáda pro radost již popatnácté

 

Mít možnost soutěžit na olympijských hrách je asi sen každého sportovce. Toto přání se v úterý 28. 5. 2024 vyplnilo hned stovce žáků z okresu Znojmo. Své síly si změřili v rozumových i tělesných aktivitách. Tato akce, která se konala na Základní škole Pražská ve Znojmě, byla určena žákům s menší i větší mírou podpory. Účelem bylo umožnit žákům prožití úspěchu. Mezi všemi soutěžícími vládla přátelská atmosféra.

V letošním roce se zúčastnilo olympiády110 žáků prvního stupně z 14 škol ze Znojma a okolí. Síly si změřily v patnácti disciplínách. Díky dobrovolníkům, kteří zajišťovali stanoviště, byly všechny úkoly pojaty netradičně a zajímavě.

Jako každý rok si žáci vyzkoušeli ošetření zranění, netradiční sportování, znalosti z přírodovědy, českého jazyka, matematiky a angličtiny. Museli prokázat vědomosti z dopravní výchovy i zručnost jízdy na koloběžce. Hudební stanoviště prověřilo znalosti nástrojů. Děti si vyzkoušely i základy programování pomocí včelky Bee. Stanoviště hasičských dovedností bylo naštěstí jediné, při kterém se trochu zamokřily. Počasí, i přes nepříznivou předpověď, nám přálo. Novinkou akce byla celní správa. Po celou dobu bylo zajištěno občerstvení čokoládovou fontánou a zmrzlinou.

Spokojení vítězové, žádní poražení.  Všechny děti odcházely se zlatou medailí a spoustou krásných dárků. Také s příslibem, že se všichni těší na další ročník soutěže.

Tato akce by nemohla proběhnout bez finanční podpory sponzorů i města Znojma.  

Všem patří velký dík!

Za organizační tým Radka Vicanová a Alena Třísková