Pošta v praxi

Ve středu dopoledne se ozývalo veselé dětské štěbetání po chodbách pošty na Horním náměstí, pobočka Znojmo 1.  Místo obvyklých dospělých klientů tu panovala živá atmosféra plná zvědavosti a objevování. Do světa poštovních služeb se totiž ponořila skupina dětí z 5. B.

Pod vedením zkušených poštovních úřednic se naši návštěvníci dozvěděli o tom, jak fungují dopisy, balíky a další poštovní produkty. S nadšením si prohlíželi různé typy obálek, známek a razítek, a někteří si s odvahou i vyzkoušeli jejich použití.

Návštěva pošty pro děti znamenala nejen zábavu a poučení, ale i možnost poznat důležitou součást fungování společnosti. Naučily se, jak správně odesílat dopisy a balíky, a pochopily, že i v dnešní digitální době má klasická pošta stále své místo.

Žáci si domů odnesli nejen vlastnoručně orazítkované obálky, vyplněné formuláře poštovních složenek, drobné upomínkové předměty, ale i typy na to, jak si s pomocí rodičů založit vlastní dětský účet s platební kartou ušitou jim na míru včetně preferovaného designu.

Z reakcí dětí bylo patrné, že si den na poště užily.

 

Drahomíra Tunková